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por lucilla

30 julio 2009

Vegetarian Tacos

Any of the recipes that I post can be substituted with meat such as turkey chicken or even beef if you wish. All recipes can be modified to your liking. Here is my vegetarian taco recipe.

Ingredients

1 Can of Loma Linda Vege-Burger or Redi-Burger (This can be substituted for ground chicken or turkey)
1 Box of 18 taco shells or tortilla wraps (Any brand)
1 Packet of Taco Seasoning
2 Garlic cloves: 1 for the Vege-Burger Soy Mixture and one for the Topping.
1 Tomato
1 Red Onion
1 White Onion
1 Green Pepper
1 Can of Corn
1 scallion
1/2 teaspoon of lime juice (fresh or from concentrate)
3 leaves of Cilantro chopped
2 tablespoon of Extra-Virgin Olive Oil (For the saucepan) Save some for the vegetable toppings as well.
1/2 cup Water.
Vegetarian Soy Cheese or regular Shredded Mexican mix cheese.
Salsa or Pico de Gallo
1 Can of Vegetarian Re-Fried Beans or you can make your own.


Make your own seasoning:

1/2 teaspoon of Chili Powder or spice it up as much as you would like.
Dash Red Pepper Flakes.
1 teaspoon of Salt to Taste
1 teaspoon of Pepper to Taste
1 teaspoon of Garlic Powder
1 teaspoon of Paprika
1 teaspoon of Cumin
1 teaspoon of Oregano
1 teaspoon of Curry

Cooking Instructions

• Dice the garlic clove and toss it in the pan with Extra Virgin Olive Oil. This should be done in a medium saucepan over medium heat.
• Put the Vege-Burger Soy in the pan and all of the dry ingredients from the Taco Packet Mixture or Your own Spice Mixture. Since the Vege-Burger mixture is already brown in color, you don't need to cook it too long. If you are using any meat, make sure to cook thoroughly and drain any excess fat.
• Sautee all ingredients and add 1/2 cup of water.
• Put on simmer and cook for about 10 minutes stirring occasionally, tasting to add more salt or dry ingredients, and making sure you still have some of the liquid in the mixture.
• While the Vege-Burger mixture is cooking, chop the tomato, garlic clove, green pepper, red onion, white onion, scallion, and cilantro leaves.
• Add the lime juice and canned corn.
• Mix and set in a bowl.
• Add a pinch of salt and pepper to vegetables.

You can cook 4 tacos at a time in the microwave for about 55 to 60 seconds. This recipe takes no more than 20 minutes to make. This meal can serve four people. Add the cooked Vege-Burger mixture in the taco shell, top with Vegetarian Soy Cheese, vegetable mixture, and salsa. Vege-Tacos!

  1. fíjate yo q soy bastante flaco me comería esto con gusto.

    gravatar Comment by Nerdote @ 30 de julio de 2009, 11:54 a. m.      
  2. Yo me como tres tacos. Le pongo otros vegetales tambien como repollo zuchini amarillo y verde, setas, cualquier vegetal que tenga disponible. Tambien se puede hacer con la tortilla integral un burrito con esa misma mezcla. No uso sour cream ni guacamole. Pico pedazos de aquacate y le hecho un poquito de jugo de lima por encima. Todo es comer en moderacion y porciones. Gracias por dejar el comentario.

    gravatar Comment by lucilla @ 1 de agosto de 2009, 9:40 a. m.      
  3. Nunca como nada "Veggie" porque ya tengo este prejuicio de que va a saber malo. Pero esto suena muy bien, si alguien sabe prepararlo bien. Solo he probado comida vegetariana de una persona que le queda super buena (y rebusqué ese tofú como 20 veces, porque por mi madre que ella le tiene que haber metido algo de carne ahí, de lo bueno que sabía).

    Pero, ehhh, yo cocino malo, y es cuando es comida regular. No me quiero imaginar como me quedaría algo como esto. Así que lo voy a tratar, pero con carne de la de verdad, a ver si me sale.

    Sigue poniendo recetas saludables buenas, Lucilla! Eso me gusta! (A ver si aprendo a cocinar de una vez! :-S )

    gravatar Comment by Jessica @ 3 de agosto de 2009, 1:16 a. m.      
  4. Jessica si algún día estas por el sur te invito a comer una cena veggie. El sitio adonde he comido que me gusta un montón y lo recomiendo es Vivamas en San Patricio. Es estilo cafetería en el piso abajo. Cocinan una comida rica.
    Quizás el tofu que dices es una que venden que ya viene con el sabor. Hay uno que tiene sabor Cajun y otro Ajo. El producto que uso para los tacos, lasagna, canoas, piononos, y empanadas para rellenar se parece a carne de res molida. Como cualquier producto de carne, tienes que echarle especies para sazonarlo. La receta es sencilla cuando compras el Taco Seasoning como Old El Paso o TacoBell. Yo no sabia nada de comida vegetariana y tuve que educarme encontrando recetas.

    gravatar Comment by lucilla @ 3 de agosto de 2009, 3:02 p. m.      

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